Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: Home › Nieuws
Contact met CT&I

DMHC Clubcard en App

Recente verslagen
Nog geen verslagen
Lid worden?

Recente fotoalbums

Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Belangrijk bericht van het bestuur
3-11-2017  | 

Beste leden van DMHC,


Het bestuur van hockeyclub DMHC maakt momenteel lastige tijden door. Nadat onze Secretaris aan het begin van het jaar is gestopt, hebben onze Voorzitster en Penningmeester aangegeven na de komende ALV hun functie neer te leggen. Al met al een bijzonder vervelende ontwikkeling voor een club met mooie plannen en vele leden die iedere week met plezier op het hockeyveld staan.


Het probleem waar wij als hockeyclub mee te maken hebben staat helaas niet op zich. Voor een belangrijk deel is dit mede het gevolg van een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, die het besturen van een vereniging en uitvoeren van vrijwilligerstaken steeds lastiger maken. Steeds vaker denken ouders en leden dat ze zaken van de vereniging kunnen 'afdwingen', denk hierbij aan uitspraken als:


- Mijn kind moet hoger spelen, of in ieder geval een kans krijgen;
- Als ik niet in dat team mag spelen, dan zeg ik mijn lidmaatschap op;
- Vrijwilligerswerk, daar heb ik geen tijd voor, ik betaal toch contributie?;
- Mijn kind hoort in een selectieteam, maar ik vind dat hij/zij niet drie keer hoeft te trainen, dat past niet met school.


De vrijwilligers zijn meer tijd kwijt met het pareren en beantwoorden van dit soort vragen, dan met het uitvoeren van hun eigenlijke taak. Resultaat is dat deze mensen stoppen met zich in te zetten voor de club, omdat het werk dat zij verrichten veel negatieve energie en helaas maar weinig waardering vanuit de leden oplevert.


Deze ontwikkeling is onacceptabel en zullen we met elkaar moeten ombuigen. Iedereen zal zijn/haar verantwoordelijkheid moeten nemen door gemaakte afspraken te respecteren en een bijdrage te leveren aan de organisatie van onze club. Hockey is een teamsport en de vereniging, dat zijn we allemaal!: spelers, ouders, vrijwilligers en supporters.


Inmiddels hebben een aantal betrokkenen binnen de club het initiatief genomen om actief op zoek te gaan naar nieuwe bestuursleden. Vrijwilligers die onze club vooruit willen helpen, zodat iedereen weer plezier kan beleven aan het hockeyspel en alles dat hiermee samen hangt.


Wij zijn ons ervan bewust dat er op de club veel mensen rondlopen met vaak verborgen talenten. Mensen die de club een warm hart toe dragen en eventueel bereid zijn een bestuurs- of andere vrijwilligersfunctie op zich te nemen. Graag gaan we met deze mensen (geheel vrijblijvend) in gesprek. Als u een berichtje stuurt naar [email protected] of [email protected], dan nemen we graag contact met u op.


‘Ons’ DMHC heeft mensen zoals jullie hard nodig!


 

Namens het huidige Bestuur van DMHC,

 

Jenneke Vis (Voorzitter)
Paul van der Zande (Penningmeester)
Pieter Nieuwenhuijsen (Vice Voorzitter)
 
 

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren