Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Jongens B1- R.H.V. Leonidas JB1 : 4 - 3
  JB1 sterk uit de winterstop.

Hoewel er in het begin van het seizoen nogal getwijfeld werd of het wel goed was dat JB1 topklasse zou gaan spelen heeft het team zich ontwikkeld tot een geduchte tegenstander.
Voor de winterstop werden alle wedstrijden verloren, niet met grote verschillen, maar JB1 kwam steeds net iets tekort. Uitzondering op deze wedstrijden was de thriller tegen Klein Zwiterland. In deze wedstrijd kwam DMHC op een voorsprong van 2-0 om vervolgens weer op een achterstand te komen van 2-5, vervolgens weer aan een inhaalrace begon en zich naar een voorsprong van 7-6 knokte om af te sluiten met een stand van 7-7.

Na de winterstop kwam er een heel ander team het veld op. In de eerste wedstrijd werd bij de hekkensluiter Victoria overtuigend gewonnen met 2-7. De eerste overwinning van het seizoen zat in de pocket.

De week daarop de thuiswedstrijd tegen Derby. De op dat moment nummer 1. Iedereen wist dat dit andere koek zou worden. Dat bleek ook! Derby zat er gelijk bovenop en wist al snel 0-2 voor te komen. even leek het erop dat Derby Dordrecht hockeyles zou gaan geven. Gelukkig kwam het rustsignaal en bleef een forse achterstand ze bespaard. JB1 gaf niet op en kwam na rust met een onuitputtelijke inzet terug tot 2-2. Aan het eind van de wedstrijd liep de spanning op, na vele strafcorners tegen in de slotfase wisten onze jongens het gelijkspel te behouden. Helaas kregen ze in de allerlaatste minuut een strafbal tegen waardoor ze toch nog met verlies naar huis gingen. De teleurstelling was groot en er is nog lang nagepraat over deze wedstrijd.

Verleden week mochten onze jongens weer aantreden in de uitwedstrijd tegen Klein Zwiterland. Daar lieten de mannen een prachtige eerste helft zien. Hoog tempo, strak overspelend, vol overgave. Helaas vielen er geen doelpunten en gingen ze met 0-0 de rust in. Na de rust zakte DMHC wat terug wat Klein Zwitserland meteen wist te benutten. De jongens herpakte zich wel maar wisten de bal niet meer achter de doellijn te krijgen waardoor JB1 met een 0-1 verlies weer naar Dordrecht vertrok.

5 april stond er weer een topper op het programma. Thuis tegen Leonidas. De kans op spektakel werd door een aantal mensen uitgesloten geacht omdat de eerste wedstrijd in november vrij kansloos werd verloren.
De jongens begonnen net als vorige week superscherp aan de wedstrijd. De eerste periode ging gelijk op, toch kwam JB1 op achterstand. Het antwoord van JB1 was het enige juiste: binnen twee minuten stonden het weer gelijk. Niet lang daarna werd de 2-1 gemaakt en gingen de mannen met lachende gezichten de rust in. Nu maar hopen dat ze dit de tweede helft zouden vasthouden. Niet lang na rust maakte JB1 er 3-1 van, het was niet te geloven wat onze jongens lieten zien. Wat een topspel.

De frustratie bij Leonidas nam toe, het resulteerde echter niet in het inzakken van de wedstrijd, integendeel Leonidas bleef knokken. Het knokte zich terug tot 3-3. Dit konden de mannen toch niet laten gebeuren, de ene na de andere mooi opgezette aanval werd afgeleverd. Helaas lukte het niet om de bal achter de lijn te krijgen, Leonidas moest alles uit de kast halen om een goal te voorkomen. Dat deden ze ook en dit resulteerde in een strafbal. Die werd koelbloedig benut 4-3 JB1 stond weer voor.

De slotfase van de wedstrijd naderde. De druk werd hoger en hoger, de vast supporters hadden het niet mee. Dan in de laatste minuut een strafcorner tegen, het fluitsignaal klinkt maar de strafcorner moet nog genomen worden. Nee, toch niet weer. Dit hebben we vaker meegemaakt. Gelukkig strafcorner weggewerkt..... of toch.... nee.....nieuwe strafcorner. Ook deze strafcorner moet nog genomen worden. Supporters kunnen het niet meer aanzien en draaien zich om.
De bal wordt genomen.......afgespeeld.....schot....gehouden door DMHC, naar de zijkant van de cirkel gebracht en dan met een harde klap weggewerkt. De 3 punten zijn binnen. YES!!! wat een vreugde bij de mannen! Iedereen haalt opgelucht adem. Dit was wederom een topwedstrijd.

Wie er nog twijfelt of JB1 in de Topklasse hoort moet eens komen kijken!

JB1 toont aan dat ondanks dat je niet meedoet in de bovenste helft van de ranglijst je toch een heel goed seizoen kunt draaien. Momenteel kunnen ze van iedere tegenstander winnen. Door tomeloze inzet en goed samenspel. Wat is dit team enorm gegroeid dit jaar.

Een groot compliment dan ook aan de trainers en coaches van dit team: Amy, Dirk en Jeroen. Zij hebben het team in de loop van het jaar opgebouwd tot wat het nu is.

We hopen op nog een aantal mooie wedstrijden, aanstaande zaterdag uit tegen koploper Rotterdam. Voorspelling?
DMHC JB1 heeft laten zien dat alles kan....... tot ziens langs de lijn.

Laatst aangepast door:Thomas Pellis om : 6-4-2014 15:24:59
Laatst aangepast door:Thomas Pellis om : 6-4-2014 15:28:55


terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren