Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Meisjes E4- OMHC Ommoord M8E4 : -
 
DMHC ME4 - Ommoord E4 5-3

 

Na drie grote overwinningen waren de verwachtingen, terecht, hooggespannen, zeker omdat onze meiden op bekend terrein speelden. Vooraf werd het nieuwe teamtrainingspak gepresenteerd. De meiden showden met trots hun nieuwe rode jasjes.

Of het kwam door bovenstaande glamoureuze presentatie, of omdat Laura van Heugten langs de kant stond, of omdat er toch ietwat sprake was van onderschatting; het is niet te zeggen. Feit is dat Ommoord verrassend sterk begon en binnen enkele minuten verdiend op 0-1 kwam. Dit bleek echter niet het teken voor de Dordtse dames om er een schepje bovenop te doen. Er werd veel ruimte weggegeven en er werd verdedigend nauwelijks ingegrepen. Natuurlijk gold dat niet alleen voor de verdediging zelf, maar in alle linies. Immers, druk zetten en ingrijpen moet al voorin gebeuren.

Na de 0-1 kreeg Ommoord nog enkele kansjes, met name uit de strafcorner, maar een grotere achterstand bleef ons bespaard, te meer omdat Fransje no-nonsense verdedigde. Na een wissel ging het beter draaien bij Dordrecht. Het leverde een aantal mooie aanvallen en kansen op, maar geen goal. Een prima inzet van Beertje belandde onfortuinlijk op de paal. De aanhoudende druk op het Ommoordse doel leverde uiteindelijk de 1-1 op. Na druk van Mette en Beertje, gaf Noortje uiteindelijk het beslissende tikje. Vlak daarna scoorde Bridget met de backhand, na een voortreffelijke loopactie en pass van Eveline, de 2-1. Even later was Mette vlak bij de 3-1, maar uit de strafcorner belandde de bal op de paal en dat was dus niet voor het eerst deze wedstrijd. Voor rust werd het toch nog 3-1. Weer werd de goal gescoord door Noortje. Achterin werd niets meer weggegeven en Roos zorgde voor een aantal harde, spectaculaire passes van achteruit. Lara, in de goal, had zodoende, weinig te doen. Voorin werden de kansen gemist, waardoor dat de ruststand was.

Na rust konden de Ommoordse dames voor het eerste gevaar zorgen. De bal belandde uiteindelijk in de goal, maar er was reeds gefloten voor shoot. De goal ging niet door en dat was enigszins bemazzeld. Dordrecht kon het weer overnemen. Een serie gevaarlijke strafcorners leverde de 4-1 van Noortje op. Kort daarna maakte Ommoord de 4-2 en dat was jammer, want deze goal had voorkomen kunnen worden. Dordt kwam op 5-2, na een schitterende aanval (dieptepass van Roos op Noortje, soloactie en breedtepass van Noortje, aanname Bridget en breedtepass, vervolgens tip in van Nikki). Het slotakkoord was echter van Ommoord, die de eindstand op 5-3 bepaalden.

Volgende week de laatste voorcompetitiewedstrijd tegen nummer twee, HCR. Dordrecht heeft aan een punt genoeg om Rotterdam voor zich te houden.

 

Laatst aangepast door:Serge Bomius om : 29-9-2013 20:44:19


terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren