Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Jongens C1- R.H.V. Leonidas JC2 : 2 - 1
  De wedstrijd tegen Leonidas was een wedstrijd die voor ons heel belangrijk was. Thuis hadden we verdiend met 1-3 verloren en we stonden inmiddels 2 punten achter op Leonidas. Omdat we ook van koploper Rotterdam niet konden winnen en in Rotterdam op 0-0 waren blijven steken, stonden we ook nog 3 punten achter op Rotterdam. Winnen was dus absolute noodzaak.

Het is een thriller geworden! Alle jongens stonden op scherp om de herinnering aan de eerste wedstrijd uit te wissen. Na drie minuten al wisten we de 0-1 te maken. Een goed voorgeslagen bal van Ralph werd door Tim bij de tweede paal ingetikt. Er zat een flinke stuit in de bal, dus makkelijk was het niet. Daarna bleven wij aandringen en is Leonidas niet echt gevaarlijk geweest. Op de tribunes hoorden we al van de ouders dat Leonidas de kracht van Dordrecht een beetje onderschat had. Als je zo aan een wedstrijd begint maak je het niet meer goed! Daarna waren er nog een paar dubieuze gevallen waardoor de emoties hoog opliepen. De keeper van Leonidas had een bal in zijn legguard en de scheidsrechter besliste een strafcorner geven. Wij waren ervan overtuigd dat het een strafbal moest zijn, maar de scheidsrechter beslist. Later lobte Raoul de bal schitterend over de keeper en deze bal kon slechts op de doellijn gekeerd worden door een hoge stick. Wederom ' slechts' een strafcorner en ook deze ging er niet in. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Leonidas een vrije slag die ze snel wilden nemen. Wij tikten de bal nog even weg en de scheidsrechter gaf meteen een strafcorner. Uiterst dubieus en erg zwaar gestraft. Vervolgens zag de scheidsrechter iemand te vroeg uitlopen en de strafcorner ging er in. Volgens de verdediging werd de bal door de stick geslagen, maar de scheidsrechter had dit (oprecht) niet gezien.

Het was meteen rust en deze periode was even nodig om de gemoederen te bedaren. Woede, verdriet en ongeloof overheersten. Even met de scheidsrechters gesproken mbt de beslissingen en de jongens weer op scherp gezet. Alle emoties moesten in de stick en niet naar de scheidsrechter! Dit hebben de jongens heel goed gedaan. De tweede helft was kwalitatief een heel stuk minder, maar bijzonder spannend. Echte kansen hebben we weer niet weggegeven, maar we creƫerden er ook niet veel. Het meeste balbezit was voor ons en Leonidas hanteerde veelvuldig de lange bal. Dat was in ons voordeel, want deze ballen kwamen niet of nauwelijks aan. In de laatste minuut sloeg Kasper de bal de cirkel in en Ralph tikte de bal slim door. 1-2! Gerechtigheid! Het veld en de dugout ontplofte en iedereen stormde het veld op. Zelden zoveel emotie gezien. Dit was niet meer in te halen en hiermee staat JC1 op de tweede plaats in de competitie als we inhaalwedstrijd tegen Tempo gewoon winnen. Nog drie punten achter op Rotterdam en zij komen nog naar ons (en krijgen Leonidas nog). Het belooft een spannende ontknoping van de competitie te worden! We gaan er voor! Alles is nog mogelijk. We zijn trots op de jongens zoals ze het de tweede helft opgepakt hebben!

Laatst aangepast door:Michiel de Groot om : 7-4-2013 11:36:04
Laatst aangepast door:Michiel de Groot om : 7-4-2013 11:41:52


terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren