Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Jongens B3- R.H.V. Leonidas JB3 : 1 - 0
  Hoe JB3 blijft verassen....

JB3 ging afgelopen zaterdag naar Leonidas JB3 met de gedachte flink te gaan verliezen.
We moesten tegen een ploeg die overtuigend bovenaan de ranglijst stond. Op één na alles gewonnen. Slechts één gelijk gespeeld en nul verloren.
En wie waren wij, die één na laatste stonden, nou om daar wat aan te veranderen?

Dat gevoel werd versterkt tijdens het inspelen.
Een waterveld, waarop elke bal minsten 10 cm stuiterde en waarop we vrijwel geen bal aan konden nemen.
We hadden heel het seizoen nog niet op zo'n veld gespeeld.Terwijl zij er blijkbaar vertrouwd mee waren.

Iedereen hield al rekening met een nederlaag, maar, zo wisten we, we hadden een kleine kans. Die kleine kans koesterden we zeer.
We hadden namelijk tegen de nummer drie al gewonnen en tegen de toenmalige nummer één nipt (1-2) verloren en zelfs hun eerste tegendoelpunt in vijf wedstrijden gemaakt.
Terwijl de laatste twee wedstrijden bedroevend waren. We hadden verloren van een ploeg die duidelijk minder potentie dan ons had en gelijk gespeeld tegen de nummer laatst. Er waren zelfs twijfels opgerezen of we zelfs wel in de tweede klasse thuis hoorden.

De eerste tien minuten verliepen als verwacht. Leonidas had duidelijk de overhand en we hadden grote moeite met aannemen en overspelen. Ook gleden we dikwijls uit op het gladde veld.
Na die tien minuten echter, begonnen we aan het veld gewend te raken. We speelden achterin gesloten en na een tijdje creëerden we zelfs kansen.
Een bal op de keeper, 2 gekeerde strafcorners en nog een bal net naast.
Het was halverwege de eerste helft toen er een lange, stuiterende pass naar voren werd gegeven naar onze spits die alleen voor de keeper stond. Sjoerd Verschoor tikte deze bal er met een ogenschijnlijk gemak moeiteloos in vanuit de lucht met zijn backhand. Het onverwachte was gebeurd. Krampachtig, nadat we vaak met de schrik vrijkwamen en verder eigenlijk alleen nog maar verdedigden, gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in.

We besloten in de tweede helft meer op de man te gaan dekken om te zorgen dat we ook die voorsprong zouden blijven behouden.
We creërden weer kansen en verdedigden weer als vanouds.
En naarmate de overwinning steeds meer in zicht kwam, werden de jongens van Leonidas almaar onsportiever.
Het was duidelijk dat deze jongens nog niet verloren hadden:
Uitdagingen en scheldpartijen vlogen ons om de oren, maar we blijven vrij kalm.

Nog twee keer moest een verdediger van JB3 de bal vanaf de lijn slaan. En ook man of the match keeper Nick Vervelde hield het team vaak op de been met mooie reddingen.
Toen eindelijk het laatste fluitsignaal klonk, werd deze prachtige overwinning, die gewonnen werd met vooral veel inzet, gevierd met taart voor de jarige Joost van Eijck.

Deze wedstrijd maakte maar eens duidelijk waar JB3 echt thuishoort. Een mooie wedstrijd met inzet en een geweldige teamspirit, waardoor we nu weer op een redelijke vijfde plaats staan.
JB3 kan trots zijn op deze prestatie!

02-04-11
Leonidas JB3 0 - 1 DMHC JB3
0-1 Sjoerd Verschoor
Man of the Match: Nick Vervelde

Laatst aangepast door:Twan Hol om : 3-4-2011 20:14:26


terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren