Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Jongens B4- Leidse Hockey Club Roomburg JB4 : 3 - 2
 

Roomburg JB4 - DMHC JB4: 2-3

Wat krijg je als je 2 jongens D3 combineert met 2 C-jongens en 8 B-jongens? Dan krijg je het DMHC JB4-team dat afgelopen zaterdag in een uitwedstrijd zijn koppositie moest verdedigen tegen de nummer 2 van de lijst. Voor sommige coaches zou dat dit vooruitzicht niet prettig zijn maar bij JB4 weten we dat het spelen met D-jongens heel goed kan uitpakken.

 

Het zijn dan ook niet zo maar 2 D-jongens die meegedaan hebben, nee hoor helemaal niet. Het gaat om Klaas Dirker en Elias Smit. Deze jongens zijn in het veld nergens bang voor en doen gewoon hartstikke goed mee. Natuurlijk vonden ze het wel een beetje spannend van tevoren. Sommige van de JB4-jongens zijn al boven de 1,90 meter en dat scheelt toch een half metertje met Klaas en Elias. Maar die spanning was na 1 minuut al helemaal verdwenen. Klaas en Elias, deze wedstrijd was voor JB4 misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en mede dank zij jullie hebben we die gewonnen. Jullie hebben het supergoed gedaan en die reep Tony Chocolony komt eraan hoor, met nootjes!

 

 

Jongens B4 is een bijzonder team. In de aanloop ging het bijzonder stroef en nog voor de herfstvakantie hadden we nog maar 10 spelers in plaats van de oorspronkelijke 14. Maar 'when the going gets tough, the tough get going' en dat is precies wat de jongens gedaan hebben. Gelukkig kon het team regelmatig spelers inlenen bij bijvoorbeeld JD3, JC3 en vooral JB3 en ging het in het veld al vrij snel goed lopen. Dat is voor een groot deel ook de verdienste van Roosmarijn van Leur die het voorgaande seizoen super gewerkt heeft met de jongens en ze echt zelfstandig gemaakt heeft als hockeyspeler.

 

 

De twee C-jongens die vast in JB4 spelen, zijn trouwens Beau 'the Boss' en Guus 'the Gladiator'. Beau heerst achterin als een echte baas. Iedere tegenstander is niet blij met hem, wij wel dus. En Guus is best een bijzonder verhaal. Na 3 weken op de hockeyschool stroomde hij al bij JB4 in en doet het gewoon goed. Scoort ook al regelmatig belangrijke doelpunten. In het doel staat Boris 'the BallBreaker'. Boris is een grote vent en hij weet met subtiele hand- en voetbeweging vele doelpunten te voorkomen.

 

 

'Lucky' Luc en Rick 'No Reason' zijn vaak de partners van Beau achterin en met de keep hebben zij het voor elkaar gekregen dat ze pas 9 tegendoelpunten hebben tot nu toe, net iets meer dan 1 gemiddeld tegen per wedstrijd. Er wordt echter aan gewerkt om het gemiddelde omlaag te krijgen en dat zal de jongens nog wel lukken ook. Luc heeft een onwaarschijnlijk harde push en slag in zijn arsenaal en Rick is zo'n jongen die altijd vrolijk en vriendelijk is op het veld en altijd doet wat er van hem gevraagd wordt, een echte teamspeler dus. Ook 'onehand' Jibbe van JB3 moet bij de verdediging genoemd worden. Altijd als we hem vragen om met JB4 mee te doen, staat hij klaar als het schema van zijn eigen team het toestaat. Maarten 'the Maximum' speelt als voorstopper. Hij heeft een uitstekende techniek en ook op zijn inzet is niets aan te merken. Ook kent Maarten de spelregels vaak beter dan de scheidsrechters van de tegenstander. Best handig.

 

 

Net als Jibbe speelt Syb 'the Ruler' ook in JB3. Ook Syb staat altijd klaar als we hem nodig hebben en dat maakt het voor JB4 een stuk makkelijker. De inzet van Syb wordt echt gewaardeerd.

 

 

Centraal op het middenveld speelt Binke 'the Beast'. Hij heerst op het middenveld met een goede techniek en net zo goede inzet. Ook neemt Binke vaak de positie van de verdedigers over als die naar voren gaan. Echt spelinzicht dus. Stijn 'the Silent one' zal nooit veel zeggen, althans met zijn mond. Zijn stick laat hij echter steeds meer doen en dat is voor de tegenstander slecht nieuws en dus voor ons heel fijn. Een andere speler die vaak op het middenveld speelt, is Hielke 'the Horrible'. Hij is een verschrikkelijke plaag voor iedere tegenstander. En voor ons dus heel belangrijk.

 

 

Martijn 'the Master' is de baas in onze aanval. Altijd een enorme inzet en een echt neusje voor de goal. En ook lekker fanatiek. Martijn is zo'n jongen die altijd voorop zal gaan in de strijd en het daardoor voor de anderen ook makkelijker maakt om zich volledig in te zetten.

 

 

Het spel van Jort 'the Thinker' kenmerkt zich door het heel goed aanvoelen waar hij moet staan op het veld zodat hij altijd aanspeelbaar is. En voor een jongen die dit seizoen pas weer begonnen is met wedstrijden spelen, is dat heel knap.

 

Robert 'the Professor' Borghouts is dit jaar begonnen als trainer op de maandag bij JB4. Robert is een jong aanstormend talent en zorgt er altijd voor dat de jongens veel plezier hebben tijdens de training en op scherp staan tijdens de wedstrijd. Want ook tijdens de wedstrijden is hij vaak langs de kant te vinden. Dat Robert een echt trainerstalent is bewijzen de resultaten natuurlijk maar vooral de sfeer in het team.


Wat de jongens van JB4 dit seizoen laten zien, is echt bijzonder. Na een uitermate vervelend begin van het seizoen waarin het team door een aantal andere jongens in de steek werd gelaten, hebben ze na de herfstvakantie geen enkele wedstrijd verloren. Sterker nog, inclusief de zaalcompetitie heeft JB4 3 wedstrijden niet gewonnen. Dus zijn de jongens winterkampioen en zaalkampioen geworden. Niet alle wedstrijden gingen makkelijk trouwens. Zo stond het team met minder dan 2 minuten te spelen nog gelijk in de allerlaatste wedstrijd van het zaalseizoen. En toch werd er nog gescoord waardoor de nodige winst werd binnengehaald.

 

 

In de reguliere competitie staat JB4 3 punten los en heeft het team ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 2 op de lijst. Wie weet.

 

 

Heren, wat er ook gebeurt verder: wat jullie dit seizoen hebben laten zien, verdient respect. Het respect van jullie ouders hebben jullie inmiddels al ruimschoots verdiend.

 

 terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren