Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Heren 1- R.M.H.C. de Pelikaan H1 : 5 - 4
 

De dag van Super Sunday op 8 maart was aangebroken, dag 1 van de tweede seizoenshelft.

Vol vertrouwen in ons kunnen als team stapten we zondag het veld op om ons van onze beste kant te laten zien voor het vele publiek dat gekomen was om ons te steunen. Het was de bedoeling om er een waar hockeyspectakel van te maken, en dat werd het ook.

 

De eerste helft begon redelijk sterk en we kwamen vrij gauw op voorsprong; 1-0 voor Dordt door Rob van Deursen. Helaas werd het kort hierna  een rommeltje en kon Pelikaan tot scoren toekomen. Met de steun van ons fantastische publiek probeerden we er het beste van te maken, maar we kwamen voor rust zelfs tot een 1-4 achterstand! Veel mensen in het publiek hadden het al opgegeven en verwachtten nooit dat het nog goed zou komen.

 

Door als team de koppen bij elkaar te steken in de rust kwamen we sterk de kleedkamer uit en waren we klaar om de tweede helft verandering te brengen. Ons spel was duidelijk verbeterd en we kregen een aantal grote kansen, we hadden een duidelijk overwicht. Helaas bleef het scoren uit en duurde het tot ongeveer de 55e minuut dat we 2-4 maakten via Rob van Deursen. Toen begon het vechten voor de punten toch in Dordt te houden, we hadden allemaal het gevoel dat het nog mogelijk was. Kort hierop volgde de 3-4 (wederom door Rob van Deursen) en het publiek had weer hoop, “het zal toch niet” was te horen van overal langs te kant.

 

Hierna volgde een korte pauze aan doelpunten, maar in de 65e minuut werd het scoren hervat, Evert van Kessel maakte er 4-4 van. Een gelijkspel behalen na een 1-4 achterstand is al een geweldig resultaat, maar de Dordtse vechtersmentaliteit was sterk aanwezig en het was zoeken naar de 5-4. Uiteindelijk, in het begin van de 69e minuut werd Matthijs Bartelts 1 tegen 1 gezet met de keeper van Pelikaan en bleef koel ondanks de gigantische spanning en deed hetgene wat onmogelijk leek; 5-4 voor Dordrecht. Het team en publiek was door het dolle heen, maar we moesten scherp blijven.

 

Na een spannende laatste minuut werd de wedstrijd afgesloten met een strafcorner tegen. Het was dus nog even zweten, maar gelukkig mislukte de strafcornervariant van Pelikaan volledig.

Al met al hebben we gelukkig onze D’s van de week Cas van Campen en Marijn Johannesma toch een overwinning laten meemaken en waarschijnlijk de meest spectaculaire tot nu toe.

 

Namens heel heren 1 bedankt voor iedereen die aanwezig was om ons te steunen bij de wedstrijd en er vervolgens een fantastische namiddag  van te maken!



terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren