Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: HomeVerslagen
Contact met CT&I

Gedragscode DMHC

DMHC Clubcard en App


Recente verslagen
Nog geen verslagen


Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
Dames 1- OMHC D1 : 2 - 1
 

Zondag 28 september
Ommoord – DMHC : 1 - 2

 

Na de eerste 2 wedstrijden stonden we op een mooie tweede plek met 4 punten! Maar om bovenin mee te blijven doen deze week de opdracht om de 3 punten vanaf Ommoord mee te nemen naar Dordt. 
Nou zijn wij wel eens de rambo’s van Dordt genoemd maar bij Ommoord kunnen ze er ook wat van weten we van vorig jaar. En ook nu was de wedstrijd niet saai met 2 gele kaarten en een gemene elleboogstoot. Met Anne Rensink weer in het doel als vervangster van onze geblesseerde ‘Zwaan’ en ook met de van een knieblessure teruggekomen Quinty begonnen we aan de wedstrijd. Maar nog voordat de wissels rustig op de bank zaten en Ernst zijn stopwatch had aangezet stond het al in de 3e minuut 1-0 voor Ommoord. Na een mooie aanval, waarbij wel een elleboog op de neus van onze EJ belande, werd de bal makkelijk in het doel getikt. Gelukkig kon EJ na een korte blessurebehandeling weer verder maar we stonden wel achter…
Maargoed tegen Zoetermeer kwamen we zelfs terug van een 1-3 achterstand dus gingen we ook nu met vol vertrouwen op zoek naar de gelijkmaker. 
Als team werkten we hard en dit resulteerde in de eerste kansjes voor ons en ook in de eerste strafcorner. Omdat Jolien op de bank zat was het Denise die klaar stond voor het eerste schot en deze bal ging er mooi in over de liggende keeper, 1-1!!

 

Omdat we inmiddels allemaal weten van de ‘5-minuten regel’ gingen we er gelijk na de afslag weer vol voor. We zetten Ommoord onder druk en Ilse zorgde na een snel genomen vrije bal voor de volgende strafcorner. Het eerste schot werd gehouden door de keeper maar daar stond Max die de rebound er met een mooi bakhandschot inknalde, 1-2! Ja Ernst en Mike jullie roepen niet voor niks al 1,5 jaar ‘REBOUND’! Voor rust hadden we uiteindelijk zelfs nog kans op de 1-3 maar een mooi lobje over de keeper van Jolien ging net naast en dus gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

 

In de tweede helft gebeurde er qua hockey niet ontzettend veel meer. Er waren wat kansjes over en weer maar goed verdedigen van onder andere Manon (onze nummer 16 die zo goed met haar heupen kan draaien) en een mooie kopbal van Rens zorgden ervoor dat Ommoord niet kon scoren. Om te zorgen dat wij niet konden scoren had Ommoord iets meer geweld nodig en na een bijna vechtpartij in hun cirkel kregen uiteindelijk Denise en de aanvoerdster van Ommoord de gele kaart voorgehouden. Denise hield deze keer gelukkig haar tranen in bedwang en scoorde als ultieme wraakpoging bijna nog de 1-3 toen ze 1 minuut voor tijd het veld weer in mocht. Maar de bal ging net naast en dus wonnen we met 1-2 en gingen de 3 punten gewoon weer mee naar Dordt!!

 

Volgende week weer een thuiswedstrijd om 12.45 tegen Berkel Rodenrijs. We hopen jullie dan te zien aan de Schenkeldijk om ons te helpen opnieuw 3 punten binnen te slepen en onze ongeslagen status vast te houden!

Dames 1
 terug naar vorige pagina
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren