Krantenartikel in de Stem van Dordt van 19 april

21-4 Nieuws
Om de dag van de Koningsspelen een uitdagende invulling te geven slaan basisschool De Driehoek, COKD Kinderopvang, Next Volley, tennisvereniging CC, hockey vereniging DMHC, Sportbedrijf Dordrecht en studenten van de SIOS en HALO hun sportieve handen ineen.

De Koningsspelen zijn een vrolijke en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. De Koningssportdag vormt het hart van de Koningsspelen. Voordat de leerlingen flink gaan bewegen tijdens de Koningssportdag, gaat iedereen eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk ontbijt. Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen. De dag vindt plaats op vrijdag 26 april 2013 in heel Nederland.

Na het ontbijt volgen de kinderen verschillende clinics in hockey, volleybal, tennis, boksen en zumba in het sportpark aan de Schenkeldijk. Elke clinic duurt 50 minuten.
De teams zijn geheel volgens de Jenaplanvisie van De Driehoek samengesteld uit 15 kinderen van verschillende leeftijden. De kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar zullen teams vormen die door de pedagogisch medewerkers van COKD Kinderopvang worden begeleid.