Afspraken scheidsrechters

5-11 Nieuws

We zijn al weer een tijdje bezig met het huidige seizoen en het gaat over het algemeen goed. Het is nog steeds het geval dat er scheidsrechters moeten worden ingezet voor alle thuiswedstrijden. Hierbij even een herinnering van de gemaakte afspraken omtrent scheidsrechter. Per weekend gaat het gemiddeld om ongeveer 30 wedstrijden en dus 60 scheidsrechters. Die 60 scheidsrechters betreft voor een klein deel enthousiaste ouders of andere vrijwilligers, maar voor het overige zullen we dat met de spelende leden moeten opvangen.


Afspraken

Om te zorgen voor een zo goed mogelijke begeleiding van de wedstrijden en om de lasten zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben we binnen de club de volgende basis-afspraken gemaakt:


1. De E- en F-jeugd wordt gefloten door ouders;

2. De C- en D-jeugd wordt gefloten door spelers van A- en B-teams;

3. De A- en B-jeugd wordt gefloten door spelers van senioren-teams;

4. De senioren teams die op zondag thuis spelen fluiten bij elkaar.


Opleidingen

Hiermee komen de lasten dus onvermijdelijk terecht bij de senioren-, A- en B-teams. Om dit goed te faciliteren worden de 1e jaars B-spelers elk seizoen opgeroepen en actief aangespoord om een clubscheidsrechters (CS)-examen te doen, aangevuld met oudere spelers die eerder om de een of andere reden nog geen scheidsrechters-kaart hebben gehaald. Daarnaast bieden we voor de scheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen een CS+ opleiding en voor scheidsrechters die enthousiast zijn is extra begeleiding mogelijk in de vorm van een ‘scheidsrechterklas’.


Organisatie

Alles wat hierbij komt kijken, planning en indeling van de zaterdagen en zondagen, opleidingen en begeleiding van scheidsrechers, wordt ingevuld door de arbitragecommissie. Wij doen dit momenteel met de volgende leden:

- Gregory Wardenier – voorzitter

- Albert van Nijnatten – secretaris

- Paulien van Essen – indeling zaterdag

- Jos Lujsterburg – lid

- Cees de Wijs – lid

- Rick Naaktgeboren – indeling zondag

- Mark van der Graaf – indeling zondag

Versterking is nog zeker welkom!


Oproep aan ouders en alle spelers van A-, B- en senioren-teams

Mocht je enthousiast zijn en graag je scheidsrechterskaart willen halen, mee willen doen aan de scheidsrechterklas of aan de CS+ opleiding, meld je dan aan bij de arbitragecommissie via [email protected]

Daar kun je je ook aanmelden als je wilt helpen vanuit de arbitragecommissie.


Groeten

Arbitragecommissie