Sponsorweekend 4Watoto

13-9 Nieuws

In het weekend van 26 en 27 september staat de stichting 4Watoto centraal bij DMHC. In dit sponsorweekend willen we samen zoveel mogelijk geld ophalen voor het weeshuis in Congo. Help je ook mee?


4Watoto: weeshuis in Congo

Misschien heeft u al eens van dit bijzondere project gehoord. Oud DMHC-lid Stan van der Weijde uit Dordrecht (20 jaar) ging naar Congo om berggorilla’s te bekijken en kwam terug als initiatiefnemer van een door hem opgerichte stichting en weeshuis 4Watoto.


Op zijn reis zag hij zoveel kinderen op de straten rondzwerven in Goma (Oost Congo). Kinderen zonder huis en kinderen als oorlogsslachtoffers. Hij dacht: hier moet ik iets aan doen. En dat heeft hij gedaan! Inmiddels is een stichting opgezet door onze oud-leden Stan van der Weijde en Jelle Nodelijk. Hierdoor is een weeshuis gebouwd en hebben 22 weeskinderen een thuis waar zij gezond kunnen eten, spelen, leren en zich bovenal veilig kunnen voelen. Om deze kinderen de kans te bieden om blijvend te kunnen genieten van een zorgeloze jeugd en een goede opvoeding en opleiding is continuïteit en dus geld nodig. 


Sponsorweekend bij DMHC

Op zaterdag worden in een kraampje op de club heerlijke Congo cupcakes verkocht en ook zijn er vele leuke Congolese tasjes, broeken, armbanden en bandana’s. Op zondag organiseren we een sponsorloop: 4rondjes4Watoto op initiatief van de coach van JD1: Roosmarijn. We hopen dat er veel leden mee rennen.


De stichting is nog hard aan het knokken voor financiële stabiliteit, dus in dit weekend vertellen ze u graag meer over wat 4Watoto doet en zullen ze donateurs werven. Uiteraard houden zij zich hierbij aan de Covid- maatregelen zoals de looplijnen. Kom dus een kijkje nemen, maar houd u wel aan de regels en afstand! 


Alle hulp is welkom!

Heb jij met je team nog een leuke actie bedacht om geld op te halen? Neem dan contact op met +31 6 37142128. 


Meer informatie over 4Watoto

Het team in Nederland van 4Watoto bestaat vrijwel volledig uit studenten. De jeugd uit Nederland zet hiermee prachtige dingen neer voor de jeugd in Congo. In Congo zelf wordt de stichting geleid door Stan van der Weijde en Aline Rehema (lokale manager). Jelle Nodelijk ook oud DMHC-lid, regelt de zaken in Nederland. Samen kwamen zij met het idee van het 4Watoto sponsorweekend bij DMHC op 26 en 27 september.


Wilt u nog meer informatie over de stichting. Kijk dan op de website www.4watoto.com of op Youtube voor een korte video met info: https://www.youtube.com/watchv=8ekjwGNoVVI 

Of volg ons op Facebook/Instagram: 4Watoto


Graag tot op 26 en 27 september!