MB2 op sensationele wijze naar 1e klasse

13-10 Nieuws

Het seizoen startte voor de meiden van MB2 erg rommelig. Tot één week voor de competitie was er nog geen trainer of coach voor de meiden. Gelukkig dienden op het laatste moment Cees Nieuwenhuijsen en Freek de Bakker zich aan als trainers. Echter, hadden ze nog geen coach op zaterdag. Na één training te hebben gehad startten de meiden toch vol goede moed aan hun eerste wedstrijd tegen HDS. Helaas verloren ze deze wedstrijd met 0-3. Dit kwam voornamelijk doordat de meiden elkaar nog niet zo goed konden vinden en het nog even zoeken was naar de juiste posities in het veld.

Gelukkig heeft Cees zich ook aangeboden als coach van de meiden. De tweede wedstrijd uit tegen Leonidas was vooral erg warm en werd onder leiding van Cees gelukkig gewonnen met 2-3. De wedstrijd erna tegen Capelle thuis werd overtuigend gewonnen met 5-0. We kregen uitzicht op de koppositie in de poule, maar helaas werd uit tegen Barendrecht erg slordig gespeeld en het lukte maar niet om de bal in het doel te krijgen. Jammerlijk speelden ze 2-2 gelijk. De kansen op de 1e klasse leken verkeken, temeer ook omdat we onze laatste wedstrijd moesten spelen tegen Rotterdam die koploper was.

Beslissende zaterdag

Zaterdag 5 oktober was het dan zover. De voorbespreking was kort en bondig. Om in de 1e klasse te komen MOEST er gewonnen worden en dan was het alsnog afhankelijk van de directe tegenstander HDS, waar wij de eerste wedstrijd van verloren hadden.

De meiden startten thuis zeer actief en met goede druk. Ook achterin werd de bal goed rond gespeeld, tot irritatie van de tegenstander. Uiteindelijk resulteerde het, na een hele mooie solo van Noortje in een 1-0 voorsprong bij rust. Na de rust kregen de meiden van Cees twee taken: blijf zo spelen als je doet en probeer doelpunten te maken. Het was vooral in het derde kwart erg spannend. De meiden van Rotterdam kregen een aantal goede kansen, maar misten gelukkig net het doel of Josefine (keeper) stond in de weg. Na wederom een goede actie van Noortje werd het op het eind van het derde kwart 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. De meiden van Rotterdam gaven echter niet op, maar gingen wel meer fouten maken en werden wat geïrriteerd naar elkaar toe. In het vierde kwart gooide Noortje de wedstrijd definitief op slot door de 3-0 te maken. De meiden hebben dik verdiend gewonnen. Het was de beste wedstrijd van de voorcompetitie.

Ze konden echter niet té blij zijn, want alles hing af van de wedstrijd van HDS tegen Capelle. DMHC had immers verloren van HDS en gewonnen van Capelle, dus vooraf leek de wedstrijd voor HDS als een gelopen race. Aangezien de wedstrijd een stuk later begon dan die van Dordrecht wist HDS precies wat haar te doen stond om eerste te worden in de poule. HDS won inderdaad, maar ‘slechts’ met 3-1 waardoor Dordrecht op doelsaldo eerste is geworden en zal gaan strijden in de 1e klasse. Chapeau meiden. Klasse gedaan!!! Freek en Cees super bedankt voor jullie inzet. Zonder jullie was het niet gelukt.