11 juni info-avond: (Nog) betere scheids? Aanmelden!

20-5 Nieuws

Met onderstaand bericht is eerder interesse gepeild, wie van jullie een betere scheidsrechter wil worden, of wie meer info over de mogelijkheden van begeleiding en opleidingen wil hebben.


Inmiddels hebben we enkele enthousiaste reacties binnen en hebben wij besloten een info-avond te organiseren op 11 juni a.s. van 19:30-21:00 uur


Bedoeld voor mensen (van 9-99jaar) die fluiten leuk vinden, of dat graag (beter) willen leren; via persoonlijke begeleiding en/of een ‘officiële’ KNHB-opleiding.

Dus wil je daar meer over weten; meld je vrijblijvend aan (langskomen verplicht tot niets!via [email protected]WIL JIJ (EEN BETERE) SCHEIDSRECHTER WORDEN?

Ieder weekend worden er tientallen wedstrijden gespeeld. De arbitragecommissie doet haar best om daar iedere keer weer de juiste scheidsrechters voor te vinden. Want of je nu speler, coach, trainerbent of als publiek langs het veld staat; je wilt het liefst dat er goede scheidsrechters zijn. Want met een goede scheidsrechter kan er beter gehockeyd worden en wordt de wedstrijd sneller, leuker en veiliger!

Er zijn al goede scheidsrechters, variërend van beginners, die net hun kaart hebben gehaald, tot zeer ervaren bondsscheidsrechters.
Maar fluiten is echt niet gemakkelijk; de spelregels zijn niet altijd bekend; sommige spelers, coaches of ouders zijn onredelijk of zelfs onsportief, maar last but not least; scheidrechters maken ook fouten, en dat maakt het allemaal best moeilijk.

Daarom willen wij van jou graag een goede scheidsrechter maken!
En dat begint met enthousiasme en de wil om beter te worden…

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen DMHC voor scheidsrechters.
Je kan starten door je scheidsrechterskaart te halen (=‘clubscheidsrechter’), dat is verplicht vanaf de B-jeugd maar ook mogelijk voor ouders en zij-instromers. Je kan daarna ook een zogenaamde CS+-
opleiding volgen (=’clubscheidsrechter plus’). En is dat voor jou nog niet genoeg; dan kan je ook een opleiding volgen tot ‘bondsscheidsrechter’.

Maar ……… je kan ook een betere scheidsrechter worden, door ‘gewoon’ meer wedstrijden te fluiten.
Je kunt hierbij de juiste begeleiding krijgen van ervaren scheidsrechters die het leuk vinden om jou beter te maken. Zij zullen je tips geven waardoor je makkelijker, zelfverzekerder en met meer plezier staat te fluiten. Kortom er zijn veel mogelijkheden!

Wil jij (een betere) scheidsrechter worden? Wil jij meer weten van de mogelijkheden die het beste bij jou passen? Stuur dan een berichtje naar [email protected]