Meisjes D5 kampioen, een mooi verslag van het seizoen

30-5 Nieuws

Op zaterdag 26 mei speelden onze meiden van MD5 de kampioenswedstrijd tegen meisjes D13 van Hockey Club Rotterdam. De wedstrijd is met een ruime zege van 0-11 gewonnen. De meiden hebben nog twee wedstrijden te spelen, maar de voorsprong op de nummer 2 is al zo groot, dat voor de D5 meiden het kampioenschap binnen is. Het kampioenschap is een mooie bekroning op afgelopen periode waarin de meiden met de trainers en de coaches keihard gewerkt hebben.


In de voorcompetitie hadden de meiden de pech dat 2 trainsters wegvielen. Een aantal ouders heeft de trainingen toen onderling verzorgd, naast Maud van Boesschoten, die vanaf het begin van dit seizoen de meiden getraind heeft en die nauw bij het team betrokken is. Orlando Helmer is vanaf begin van het seizoen coach van het team. De wisseling van trainers heeft ertoe bijgedragen dat wedstrijden verloren werden en de meiden ongemotiveerd in het veld stonden.


De zaalcompetitie heeft een omslag gemaakt binnen het team. John van Boesschoten (vader van Maud) bood zich aan als trainer én coach voor het team, omdat hij het team naar een hoger niveau wilde brengen. John en Maud trainen de meiden op donderdagavond. Ed van den Hout, vader van keepster Fleur, heeft begin dit jaar de trainingen op dinsdagavond voor zijn rekening genomen. Toen de competitie na de voorjaarsvakantie van start ging, was het team niet te stoppen. De ene na de andere wedstrijd werd gewonnen en de meiden zijn door Ed, John, Maud én Orlando dusdanig begeleid dat zij plezier kregen in het spelletje en de regels op een goede manier leerden toepassen.

Dit resulteerde in het winnen van wedstrijden én plezier in hockey, met als uiteindelijk resultaat het behaalde kampioenschap. Dit kampioenschap heeft voor de meiden gezorgd voor zelfvertrouwen, een goed teamgevoel en vooral heel veel plezier in de hockeysport, waarbij zowel het hockey als de club voor de meiden een andere dimensie hebben gekregen. Deze positiviteit delen we graag binnen de club!


Meiden, coaches en trainers, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en meiden: houdt dit gevoel vast in het komende seizoen!

De huldiging van de meiden vindt plaats op zondag 24 juni op de terp:

Komt allen om het team toe te juichen!


Laura, moeder van Giulia MD5