Heren 1 verliest in Den Haag (HCHDS 2 – 1 DMHC)

20-10 Nieuws
19 oktober zal worden herinnerd als een minder fijne dag voor Heren 1. Om te beginnen waren vier jongens van onze eigen selectie afwezig of wel geblesseerd. We hadden gelukkig goede vervanging en daar heeft het verlies absoluut niet aan gelegen! De invallers waren Joris Jenster, Craig Vis en  Joost Wooldrik uit JA1. Uit Heren 2 deden Jari van Geenen en Thomas Nieuwendijk mee. Zonder deze jongens hadden wij deze wedstrijd nauwelijks kunnen spelen, dus wij zijn ze heel erg dankbaar.

HDS is een club die best ver weg ligt van Dordrecht.  Na 90 minuten rijden kwamen wij aan in een dure buurt, dat was te merken aan de vloerverwarming in het clubhuis, het accent van de spelers en de koffie mét een schoteltje erbij. Nadat we dit allemaal op ons in hadden laten werken, gingen wij naar de bespreekruimte. Na de laatste instructies liepen we het veld op.

We wisten van te voren dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden en dit werd bevestigd. Vanaf de eerste minuut moesten wij vechten voor de winst. Het enige wat telde was het resultaat van deze wedstrijd, dus ons spel hoefde er deze keer niet mooi uit te zien.
De eerste helft hadden wij volledig onder controle en we wonnen de meeste duels. Achteraf gezien hadden we onszelf in deze helft moeten belonen met een doelpunt, maar bij de rust was het 0-0.

De tweede helft was super spannend. Er vielen veel kaarten en wij hadden op zich nog steeds de overhand. De kansen gingen over en weer en opeens stonden wij in drie minuten achter na twee mooie doelpunten (2-0) door HDS. Wij speelden vanaf toen een ander systeem, het was voor ons alles of niets. Een paar minuten voor tijd maakten wij de (2-1) via een mooie tip in van invaller Joris Jentser. Daarna was het een race tegen de klok die wij helaas verloren.

Wij hadden heel de wedstrijd het gevoel dat wij beter waren en toch hebben wij ons zelf niet beloond met doelpunten. Teleurgesteld gingen wij terug naar Dordt. Deze teleurstelling gaat denk ik niet snel voorbij, maar gelukkig hebben we enige troost met het vooruitzicht van het hockeyfeest aanstaande zaterdag. Wij zullen allen aanwezig zijn om gezamenlijk (in Lederhosen) een aantal troostbiertjes te drinken. Wij hopen dat velen van de lezers ons daarin willen helpen. Graag tot dan.