DMHC H1 aan de leiding! (DMHC 4 – 3 HCWaddinxveen)

15-10 Nieuws
Afgelopen zondag was het een succesvolle dag voor DMHC Heren 1. Het was erg koud maar de zon was ook goed aanwezig. Een mooie herfstdag dus. Om 12.30 moesten alle mannen zich verzamelen op de club om de team- en persoonlijke foto’s te maken van dit seizoen. Nadat de fotograaf zijn geheugenkaart vol had zitten met lachende gezichten van ons, gingen wij snel de bespreekkamer in om ons voor te bereiden op de wedstrijd.

Waddinxveen Heren 1 stond op het programma en ons werd verteld dat dit een tegenstander was waar wij niet gemakkelijk van zouden winnen. Zij werden vorig jaar namelijk ook derde in een soortgelijke competitie als degene waar wij in spelen.

Invaller Callum van der Avoort (aanvoerder JA1), Matthijs en Swen begonnen op de bank.

1e helft startte met een mooi doelpunt van aanvoerder Jeroen; nadat hij een paar man had gepasseerd sloeg hij de bal snoeihard in de verre hoek (1-0). Kansen gingen in deze wedstrijd over en weer. Na een verkeerde aanname in de achterhoede scoorde Waddinxveen heel netjes onze doelman Dirk uit. Een onhoudbaar doelpunt uit het boekje (1-1). Waddinxveen lukte het daarna nog een keer te scoren. Dit lag aan vele kleine foutjes die werden gemaakt, foutjes die leidden tot de achterstand van 1-2. Niet lang daarna kregen wij een strafcorner mee. Rob schoot deze er beheerst in (2-2).

Rust.

Na de rust wisten wij - met goede tips van Victor welke ruimtes wij gingen bespelen - om nog meer (gevaarlijke) kansen te creëren. Dit pasten wij toe en ongeveer halverwege de tweede helft kreeg Rob de bal op de hoogt van de 23-meter lijn. Hij dribbelde op hoge snelheid zijn man voorbij om de bal daarna voor te geven. Zijn tegenstander deed echt aan de verkeerde sport, want hij maakte een sliding om die bal te stoppen. Eerst kregen wij alleen een strafcorner, maar nadat Rob de scheids had uitgelegd dat dit eigenlijk een opzettelijke overtreding was in de cirkel, kregen wij een strafbal mee. Rob - die deze kans had gecreëerd - ging ‘m ook nemen. Hij legde de bal er beheerst in (3-2). Dordt had het moeilijk de volledige controle te pakken op de wedstrijd en daar maakte Waddinxveen goed gebruik van. Zij scoorde op een gegeven moment de (3-3). De wedstrijd had al veel stil gelegen en op het bord stond dat de 70 minuten al gespeeld waren. Toch ging de wedstrijd door (wat overigens terecht was). Er werd aan beide kanten gevochten voor de 3 punten. In één van de laatste minuten gaf onze captain een prachtige voorzet die op een wat gelukkige manier in het doel terecht kwam via de stick van Rob. Maar ook de lelijke doelpunten tellen; gelukkig maar in dit geval! Na een paar minuten werd er afgefloten en konden de mannen opgelucht ademhalen. Deze wedstrijd hadden wij voor het zelfde geld kunnen verliezen.

Wij hebben in ieder geval de 3 punten binnen! Doordat onze concurrenten punten hebben laten liggen, staan wij nu bovenaan!

Callum, super bedankt, zonder jou was deze uitslag waarschijnlijk niet mogelijk geweest!

Tekst: Yannick de Vlieger