G-Hockey, echt voor iedereen die 'speciaal' is!

6-9 Nieuws

Voor de meeste kinderen en jongeren zijn de scholen en de sportclubs weer begonnen. Helaas zijn er altijd nog kinderen en jongeren die op de een of andere reden bij het sporten, buiten de boot vallen.


Ze zijn net wat anders, hebben een handicap of kunnen niet in een groep functioneren door bijvoorbeeld autisme, of kunnen de prikkels in een drukke groep niet aan. Maar ook verstandelijk of motorisch kan het zijn dat in een normale groep het allemaal wat te snel gaat, waardoor de persoon in een grote groep niet mee kunnen komen. Zo zijn er tal van voorbeelden of redenen waardoor "bijzondere” kinderen en jongeren niet sporten.


Bij DMHC is er speciaal voor deze groep de G-hockey. Hierbij staat het kunnen en functioneren van de hockey speler centraal. In een kleine groep, met vaste begeleiding, wordt op een rustige manier hockeytraining gegeven. Hierbij is het uitgangspunt: hockeyles op het niveau wat bij de persoon past, dus met veel geduld en aandacht voor de individuele speler.

 

De hockeytrainingen voor de G-hockey worden iedere zaterdag van 9.00 tot 9.45 uur gegeven op veld 1 tegenover het clubhuis.

Kom gerust eens kijken wat de mogelijkheden zijn voor deze spelers. Sta versteld welke stappen de spelers maken om hockey onder de knie te krijgen en daardoor het nog leuker gaan vinden.

Niet voor niets is het moto voor deze groep "gewoon waar het kan, speciaal waar het moet”

Denk nu niet als begeleider of ouder van een speciaal doelgroep: "ik weet het niet hoor, zo’n speciale groep". Het is in het verleden meerdere keren voor gekomen dat iemand start bij de G-hockey en met goed overleg doorstroomt naar een normaal team.  Alles is mogelijk door te komen kijken en mee te doen. Praat eens met de begeleiding die bij iedere training aanwezig en kom ervaren hoe leuk het is. Ook als de speler vast bij de het G-hockey team blijft wordt er continue gewerkt om de hockeytechniek beter onder de knie te krijgen.

Wat is er nu leuker om trots uit de mond van de speler te horen: "Ik zit ook op hockey net als mijn broer, zus" of wie dan ook. Een speciale speler hoort er ook bij, zeker bij DMHC.

Vragen of extra informatie nodig? Neem dan contact op met de coördinator van de G-hockey, Eddy Broekhuijsen tel. 06-53495950 of stuur een mail naar [email protected]


foto: hockey.nl