Wie worden de nieuwe trainers, coaches en teammanagers bij DMHC??

26-6 Nieuws
Beste ouders en leden van DMHC,

Het is ieder jaar een enorme klus om alle teams van goede begeleiding te voorzien. We gunnen onze kinderen natuurlijk de best denkbare begeleiding; trainers voor techniek en conditie, coaches voor tactiek en de wedstrijd, en teammanagers voor een zorgeloos verloop van het seizoen en een teamuitje. Maar helaas komen we meestal mensen tekort en krijgen niet alle kinderen waar ze recht op hebben. Daar moeten we met zijn allen wat aan gaan doen! 
Vanuit DMHC gaan we in ieder geval zorgen voor meer opleiding, ondersteuning en begeleiding.

Er zijn na de eerdere oproep al redelijk wat aanmeldingen binnen, maar nog lang niet genoeg. We willen graag vóór de grote vakantie meer duidelijkheid kunnen geven aan de teams. Bedenk dat je het niet alleen voor je kind of de club doet, maar het is ook een goede manier om je contacten uit te breiden en je (wat meer) thuis te voelen op DMHC. En er is altijd wat te verbeteren, veel 

Trainers en coaches mogen komend seizoen rekenen op een gedegen ondersteuning vóór aanvang en gedurende het seizoen:

Trainers (door de club aangewezen, kan ook ouder uit het team van je kind zijn): heb je hockey-ervaring of een andere balsport gedaan, weten we zeker dat je iets voor de club kunt betekenen. We gaan je, indien nodig, ook begeleiding geven:
  • Vóór aanvang van de competitie zal er al een instructie-avond komen om onervaren trainers van basis-vaardigheden te voorzien.
  • Naast een aantal train-de-trainer-avonden gedurende het seizoen, biedt DMHC ook de mogelijkheid om één van de KNHB-trainerscursussen te volgen.
  • Vanuit de club wordt komend seizoen aangegeven, welke vaardigheden ieder kind op zijn/haar niveau in het nieuwe seizoen moet hebben getraind.
Een training duurt meestal 1,5 uur per avond en vindt plaats tussen 17.00-22.00 en we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de werktijden. 

Coaches (één of meer ouders uit het team van je kind): als je zaterdag toch al naar je zoon of dochter komt kijken, is een (duo-)baan als coach een leuke manier om het spelletje beter te leren kennen. Als je handen wel eens jeuken bij het kijken naar het Nederlands elftal, dan kun je ze nu eindelijk laten wapperen! We zorgen wel dat je niet onbeslagen ten ijs komt:
  • Vóór aanvang van de competitie zal er een eerste voorlichtingsavond komen, met daarin de meest prangende onderwerpen. 
  • In de loop van het seizoen zullen we daarnaast een paar thema-avonden organiseren, waarin meer specifieke thema's aan bod zullen komen.

Teammanagers (ouder uit het team van je kind): de vaak onzichtbare krachten achter gezellige en/of succesvolle teams. De taak van een teammanager speelt zich tegenwoordig vooral achter de smartphone af:  
  • communicatie van alle wetenswaardigheden rondom het team naar ouders en spelers
  • contact met de club of andere teams. 
  • organisatie van team-uitje samen met andere ouders 
Normaliter vergt het een avond vóór aanvang van het seizoen (maken groepsapp's en schema's) en voorts een kwartiertje in de week. We zullen vóór aanvang van de competitie een uitgebreidere handleiding voor de teammanager publiceren op de DMHC-app, met handige tips en trucs.

Aanmelding:
Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en evt team van zoon/dochter naar:


en vertel ons wat je voor onze jeugd kunt en wilt doen. 

Hartelijk dank! 


Met vriendelijke groet,

Namens de Lijncoördinatoren
Ron Schroer