Geselecteerde jongens voor Districtteams KNHB

29-5 Nieuws
Namens de Selectie Commissie willen we Julien Haarman van harte feliciteren met de definitieve selectie voor de Zuid Holland Jeugd selectie voor het volgende seizoen. Wij zijn trots als DMHC dat hij dit voor elkaar heeft gekregen. Naast Julien is ook oud-lid Tijn van de Giessen geselecteerd voor deze selectie. Ook hem willen we natuurlijk feliciteren.

Ondanks dat beide spelers volgend seizoen bij Victoria spelen, wensen wij ze heel veel succes en plezier met deze uitverkiezing.

 
Arie Kees en John

DISTRICTSTEAMS 
Hockeyland Nederland is ingedeeld in 6 districten: Midden Nederland, Noord-Holland, Noord Nederland, Oost Nederland, Zuid-Holland en Zuid Nederland

Elk district vraagt aan de clubs talenten uit een bepaalde leeftijdscategorie op te geven voor de districtsselectieprocedure. Uiteindelijk worden per district ongeveer 24 jongens en 24 meisjes geselecteerd die onder leiding van de district-trainers een programma volgen om hun hockeycapaciteiten verder te ontwikkelen. Er wordt apart aandacht besteed aan de specifieke ontwikkeling van de keepers.

Het doel van de districtsteams is het beter maken van spelers en speelsters en het voorbereiden van spelers voor een hoger niveau. Daarmee verhogen ena stimuleren we ook het jeugdhockeyniveau op de verenigingen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de spelers in deze leeftijdscategorie vroegtijdig te herkennen en te selecteren, volledig in lijn met de tophockeyvisie van de KNHB.