8-12 Nieuws

Instructie Speelduur zaalhockey - District Zuid Holland

(Uitwerking KNHB Bondsreglement 2018 artikel 5.4.f)

1. Alle wedstrijden duren 1x35 minuten tenzij hieronder anders aangegeven.

· Dit geldt voor alle teams voor zover niet in 2 en/of 3 hieronder genoemd. Hiervoor wordt per wedstrijd 40 minuten gereserveerd.

· De teams wisselen niet van speelhelft en wisselen ook niet van bank. Zo gaat de minste speeltijd verloren.

· De scheidsrechters wisselen van veld helft op het eerste dode spelmoment na 17 minuten, hetgeen door de zaalleiding wordt aangegeven.

2. In de Senioren standaard (H1/D1) en Top jeugd poules duurt een wedstrijd zaalhockey 2x20 minuten.

· Dit geldt voor de

- Standaard (H1/D1) Top klasse,

- Top klasse A,B,C jongens en meisjes

Hiervoor wordt per wedstrijd 60 minuten gereserveerd.

Bij deze wedstrijden kan tijdens de wedstrijd de tijd stil gezet worden, zoals bijv. bij blessures, kaarten of strafballen.

· Dit geldt tevens voor de

- standaard (D1/H1) 1e en 2e klasse heren en dames

- senioren reserve Topklasse,

Hiervoor wordt per wedstrijd 50 minuten gereserveerd.

Bij deze wedstrijden kan tijdens de wedstrijd de tijd nooit stil gezet worden, ook niet bij blessures, (van welke aard dan ook) kaarten of strafballen.

· De teams wisselen van speelhelft.

· Tussen de twee speelhelften is maximaal 5 minuten rust.

· Deze poules spelen in zgn. "Top schema’s” wat betekent dat in tegenstelling van de breedte sport nooit twee wedstrijden opeenvolgend worden gespeeld.

3. In Jongste Jeugd poules duurt een wedstrijd zaalhockey voor:

de 8E 1 x 35 minuten;

de 6E en 6F 2x15 minuten.

· Voor alle teams wordt per wedstrijd 40 minuten gereserveerd.

· De teams wisselen wel van speelhelft maar wisselen niet van bank.

4. Aanvangstijd, wedstrijdtijd en eindtijd.

· De wedstrijdtijd dient in te gaan op de vastgestelde aanvangstijd ongeacht of de beide teams en scheidsrechters al speelklaar zijn.

· De tijd wordt tijdens de wedstrijd nooit stil gezet, ook niet bij blessures, (van welke aard dan ook) kaarten of strafballen.

· Indien de vastgestelde aanvangstijden niet gerealiseerd kunnen worden dient de zaalleiding de wedstrijden in te korten zodat toch de vastgestelde eindtijd wordt gerealiseerd.

Deze wedstrijdduur dient dan tenminste 1x25 minuten te bedragen. De aanvoerders van de betrokken teams en de betreffende scheidsrechters worden hierover voor de aanvang van de wedstrijd op de hoogte gesteld door de zaalleider.

Spelregelwijzigingen 2018/2019

Geen bankwissel meer (indien van toepassing)
Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.