Dordrechtse Mixed Hockey Club
DMHC app volg ons op: 
Je bent hier: Home › Nieuws
Contact met CT&I

DMHC Clubcard en App

Recente verslagen
Nog geen verslagen
Lid worden?

Recente fotoalbums

Binnenkort bij DMHC
Laatste tweets Twitter
De meest gestelde vragen over zaalhockey
8-10-2017  | 

Klopt het dat iedereen nu deel gaat nemen aan de zaaltrainingen?

Onderdeel van het technisch plan is dat er meer aandacht wordt besteed aan de zaalhockey. Om deze reden gaat iedereen (ook F en E jeugd) in de winter doortrainen in de zaal.


 

Waarom gaat iedereen trainen?

De gedachte hierachter is dat door zaaltrainingen je techniek verbetert, je conditie niet achteruit gaat en het gewoon een fantastische tak van sport is. Zaalhockey is een van de snelst groeiende sporten van Nederland. In de afgelopen tien jaar zijn de deelnemende teams verdubbeld. De onderbouwing is te vinden in het technisch plan gepresenteerd op de ALV.
 


Als ik niet mee kan trainen in de zaal?

Dan overleg je met je trainer of het verstandig is om wel of niet te trainen. Er zijn belemmerende redenen, maar uitgangspunt is dat iedereen echt gaat trainen.
De trainer/coach zal de aanmeldingen en de afmeldingen met een gegronde reden ter inventarisatie bij de zaalcommissie indienen. De zaal commissie zal na inventarisatie in contact treden met de ledenadministratie. Het heeft dus geen zin om hierover rechtstreeks contact op te nemen met de ledenadministratie.
 


Om geloofsredenen kan ik niet meedoen met de wedstrijden op zondag en nu?

Dit is geen enkel probleem. Je kunt gewoon meetrainen en als er op de zaterdag een wedstrijd wordt gespeeld kun je gewoon meespelen.
 


Waarom krijg ik de zaalhockeyrekening nu?

In de ALV is besloten dat zaalhockey vanaf dit seizoen een integraal onderdeel is van de hockey. Om deze reden is besloten om voor alle junioren de contributie te innen volgens het principe: iedereen doet mee tenzij. Indien er om gegronde reden niet meegetraind kan worden, zal na een afmelding via de coach er teruggave volgen. Zie ook bij 'Als ik niet mee kan trainen in de zaal?' NB storneren van het bedrag geeft een hoge administratieve druk bij de penningmeester en is niet nodig als je gewoon volgens de afgesproken procedure kenbaar maakt dat je niet meetraint.
 


Waarom is de contributie verhoogd?

Met 4-5 trainingen per zaalseizoen blijkt dat er meer per speler moet worden betaald dan dat er aan contributie werd geïnd. 'Het gaat om kosten voor de zaalhuur, materialen en de kosten die worden gemaakt voor de KNHB. De vereniging kan zich niet veroorloven om deze twintig euro per speler steeds uit andere inkomsten (zoals sponsoring, inkomsten drank) te halen. Dit is de reden om de contributie gelijk te trekken met de kosten die er worden gemaakt. We kunnen dit jaar meer zaaltrainingen afnemen, dus ook dit jaar is er een tekort. Het bestuur heeft besloten om hiervoor geen contributieverhoging door te voeren.' Voor de onderbouwing verwijzen we graag naar de ALV stukken.
 


Wanneer beginnen de trainingen?

De eerste trainingen starten in de week van 13 november. Max 1 uur in de week. Dat is nog voor een deel in het veldseizoen, maar kan ieder team in ieder geval met een tot twee trainingen zich voorbereiden op de eerste zaalwedstrijd. Waarom niet na het veldseizoen? Er zijn simpelweg niet genoeg zaaluren om iedereen een training voor start van het seizoen te geven. Het is best weer wennen en niet prettig als je een eerste wedstrijd moet spelen zonder een keer in de zaal te hebben gestaan.
 

 

Als het team niet op de ingeplande datum kan trainen?

Dan ruil je met een ander team op het gewenste tijdstip. We proberen zo eerlijk mogelijk de zalen te verdelen en er is schaarste, dus graag ook hier zo mee omgaan.
 


Hoe gaat het met de materialen?

Alles behalve de zaalballen gaan via de commissie materialen. Er wordt als proef dit jaar gekozen voor een container met slot per zaal. Deze container bevat meer ballen dan een tas per trainer. Dit maakt het trainen gemakkelijker. Het is gebleken dat de afgelopen jaren veel ballentassen ergens in een kast of zolder zijn blijven liggen. Mochten er toch veel ballen verdwijnen, zullen we weer overgaan op het oude systeem en zal iedere coach een borg moeten geven voor een tas met ongeveer 12 ballen. In tegenstelling tot het mailbericht verzonden aan de coaches trainers, zal de zaalcommissie de borg van de ballen beheren.
 


Hoe kom ik wat meer te weten als trainer/coach over bv de trainingen in de zaal?

Voor alle trainers/coaches is er op 8 en 9 november een train de trainer avond georganiseerd. Waarom is dit nodig? Er zijn te veel verschillen waardoor dit verwarrend is voor de speler. Op deze manier willen we meer eenheid binnen de club creëren. Dit is een verbeterpunt uit de enquête. Het is gewoon goed en leuk om met een persoon die veel weet over de zaal plannen te maken voor dit zaalhockeyseizoen.
 


Wie geeft de trainingen en coacht de wedstrijden?

De trainer van het veld is de trainer van de zaal. Dit geldt ook voor de coach. De trainer/coach wordt ondersteund door een train de trainer programma. Ook zijn er mogelijkheden om een extra train de trainer moment bij te wonen tijdens de clinics op 2 december.
 


Komt er nog een 12e team?

Bij de trainer/coaches is de vraag neergelegd wie dit wil. Er zal geen selectie worden georganiseerd dit jaar. Vraag bij je coach/trainer na of hij/zij hiervoor gekozen heeft.

 

Zijn er buiten de trainingen nog meer mogelijkheden om iets te doen met de zaalhockey?

Zaterdag 2 december is de aftrap van het zaalhockeyseizoen. Er worden dan clinics georganiseerd voor alle leeftijden en alle niveaus. Verder zal van 3 tot en met 5 januari een hockeykamp worden georganiseerd. Informatie volgt op de website!
 


Waar kan ik meer informatie vinden over zaalhockey?

Zie de website van de KNHB: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey . Ook de spelregels kan men hier vinden.
 


Wij hopen dat we dit jaar weer verder kunnen bouwen aan een mooi zaalseizoen.

 
 

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor
Subsponsoren

Overige sponsoren