xxxHockeyschool

Op de DMHC Hockeyschool maken kinderen van alle leeftijden kennis met de hockeysport. Ze leren hockeytechnieken, veilig hockeyen en ze leren spelenderwijs de spelregels tijdens wedstrijden. De hockeyschool is ingedeeld in verschillende leeftijden en iedere leeftijdsgroep heeft een eigen trainingstijd.

In dit stukje staat de informatie voor kinderen die 6 of 7 jaar zijn (geboren tussen 1 oktober 2011 en 1 oktober 2012 > geldt voor seizoen 2018 - 2019). Deze Hockeyschooltraining is iedere zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur. Voor informatie over de Hockeyschool voor de andere leeftijden verwijzen we naar de contactpersonen onderaan dit bericht. Voor kinderen van 5 of 6 jaar (geboren na 1 oktober 2011) die willen beginnen met hockeyen verwijzen we graag naar de informatie over Funkey Hockey: een speciale trainingsvorm voor de jongste kinderen.

Op zaterdagochtend maken kinderen van 6-7 jaar (groep 3) op een speelse wijze kennis met hockey. Ze wennen aan het omgaan met stick en bal, het samenspelen, de spelregels en de technische basis van hockey. Op die manier streeft de hockeyclub er naar om al vanaf zo jong mogelijke leeftijd de technische vaardigheden van jonge spelers te ontwikkelen.

 


De trainingen op de Hockeyschool zijn als volgt opgebouwd: Na een warming up doen de kinderen in kleine groepjes vier tot vijf oefeningen waarin ze steeds andere technieken en vaardigheden leren. Per periode worden er doelen geformuleerd die we proberen te halen met de kinderen. In deze leeftijdscategorie richten we ons met name op de individuele technische vaardigheden van de kinderen.

Ongeveer eenmaal in de drie weken spelen de kinderen een onderlinge competitie, de zogenaamde DMHC World Hockey League. Alle kinderen krijgen dan een landenshirtje aan en mogen zich al even een international wanen die graag wordt toegewuifd door de grote groepen ouders, grootouders en andere belangstellenden.De trainingen vinden elke zaterdag van 9.00 tot 10.00 plaats op Veld 1. In de schoolvakanties is er geen training. Wij willen graag dat de kinderen om uiterlijk 8.50 uur aanwezig zijn, zodat wij om 9.00 uur met de training kunnen beginnen.

In de winterperiode is er binnen training, daaraan zijn extra kosten verbonden.

Kleding: sportieve kleding, hockeyschoenen, hockeystick (lengte net tot aan de navel), bitje (verplicht) en scheenbeschermers. Vergeet bij nat of koud weer niet om een (regen)jas en handschoentjes mee te nemen. Er kan een universeel bitje worden aangeschaft bij een sportwinkel. U kunt ook een bitje op maat laten maken tijdens de bitjeshapavond op de club (houd de website hiervoor in de gaten). Zolang kinderen nog geen competitie spelen, hebben ze geen officieel clubtenue nodig.

Kinderen kunnen drie keer meetrainen om te kijken of ze hockey leuk vinden. Aanmelden voor een proeftraining kan door een email te sturen naar [email protected]. Als ze door willen blijven trainen bij de Hockeyschool, moet uw kind lid worden van DMHC.

Informatie over Hockeyschoolspelers zelf is alleen te vinden na inloggen op de website in verband met privacy-voorwaarden.

Voor meer informatie, vragen tijdens het seizoen of eventuele afmeldingen kunt u altijd contact opnemen via [email protected].

Vriendelijke groet,
Jongste Jeugd Commissie

Hockeyschool voor oudere kinderen
Ook voor oudere kinderen die beginnen met hockey biedt DMHC de mogelijkheid om via de Hockeyschool de technische vaardigheden en spelregels onder de knie te krijgen voordat zij in een team ingedeeld worden. De hockeyschool voor oudere kinderen is voor kinderen ouder dan 7 (geboren voor 1 oktober 2011 > geldt voor seizoen 2018 - 2019). Aanmelden voor een proeftraining kan door een email te sturen naar [email protected]. 

Contactpersonen voor de verschillende groepen zijn:
Hockeyschool 7+: Debora Zwartbol ([email protected])
Hockeyschool A-B-C-D: Laura Pisano ([email protected])

Leeftijdscategorieën:
F-jeugd 6 - 7 jaar
E-jeugd 8 - 9 jaar
D-jeugd 10 – 11 jaar
C-jeugd 12 – 13 jaar
B-jeugd 14 – 15 jaar
A-jeugd 16 – 17 jaar