xxxG-hockey

G-hockey is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, niet rolstoelafhankelijk, bij wie de verstandelijke beperking van dien aard is, dat meedoen met leeftijdgenoten in het reguliere hockey problematisch is. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren en in een later stadium wedstrijden en toernooien te spelen.

 

Hierbij staan spelplezier en geloof in eigen kunnen voorop: we gaan uit van de mogelijkheden van elke individuele hockeyer. DMHC wil de integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de club bevorderen.

Training
G-hockeyers trainen iedere zaterdagochtend van 9:00-9:45 onder leiding van een ervaren trainer. Tijdens de training worden ook vrijwilligers uit de oudere jeugd en senioren ingeschakeld. Eerst is er een warming-up, daarna volgen allerlei oefeningen, waarmee op een leuke manier de basisvaardigheden van het hockey worden aangeleerd. En natuurlijk is er een partijtje aan het einde van de training. Na afloop van de training wordt er gezamenlijk wat gedronken in het clubhuis.
 
Meer weten?
Voor meer informatie kan contact gezocht worden met de contactpersonen van het G-hockey: Ira van den Hout en/of Danielle de Jager.
 
Informatie over G-hockeyleden zelf is alleen te vinden na inloggen op de website i.v.m. privacy-voorwaarden.